opstellen van een ondernemingsplan

Voor een goede start van een onderneming is een ondernemingsplan onontbeerlijk. In een ondernemingsplan worden de markt en de plaats van de onderneming in de markt beschreven. Wat is het product of dienst, hoe ziet de concurrentie eruit, waarin onderscheidt de onderneming zich van zijn directe concurrenten, welke financiële doelen stelt de onderneming zich?

 

Veel ZZP-ers gaan pas een ondernemingsplan opstellen als ze een financiering nodig hebben en de bank erom vraagt, maar eigenlijk zou je voordat je gaat starten met een eigen onderneming al een ondernemingsplan op moeten stellen zodat je goed beslagen te ijs gaat en je markt goed verkend hebt en weet wat je doel is. Het in kaart brengen van en nadenken over deze en andere aspecten is belangrijk voor een weldoordachte start. Maar ook later, als het bedrijf voor belangrijke keuzes staat zoals consolideren of groeien, samenwerken of overnemen, is een goed onderbouwd ondernemingsplan onmisbaar. Banken kunnen dan ook vragen naar je ondernemingsplan.

 


Wij hebben veel ervaring in het opstellen en het kritisch beoordelen van het ondernemingsplan. Wij denken met je mee en bepalen samen met jou de strategie van je onderneming. In de regel bent je zelf degene die het ondernemingsplan vorm geeft. Wij kunnen een leidraad hiervoor ter beschikking stellen. Verder kunnen wij je uiteraard helpen bij het financiële gedeelte van het ondernemingsplan. Hierbij zijn wij je dan ook graag van dienst.